Únorové novinky

Po několika týdnech na novém místě se nám podařilo zabydlet a ustálit chod domácnosti a farmy do stálého režimu tak, jak jsme byli zvyklí. Stálo nás to mnoho sil i finančních prostředků. Díky Bohu se nám podařilo nainstalovat solární zařízení a jeho rozvod v domě tak, že nám nyní slouží při výpadku dodávky elektřiny, což se stává velice často. V těchto místech Afriky je to velice potřebné. Solární systém je sice menší, prozatím máme jeden panel, ale dostačující pro napájení lednice a osvětlení celého domu.

Pokládám za úspěch, že skupina našich dětí navštěvujících základní školu v minulých dnech vyhrála první místo v celokrajské soutěži vědomostí základních škol.

Naše Kačenka vážně onemocněla. Nejdříve to vypadalo na respirační onemocnění z nachlazení, později se prokázalo, že se do toho vmísila malárie. Byla na tom velice špatně, několik dní odmítala i jíst. V jednu chvíli to vypadalo, že jí ztrácíme. Ben během nemoci Kačenky zanechal své práce a věnoval se plně naší dceři. Modlili jsme se za její uzdraveníi s modlitební podporou sestry z Čech. Bůh se v jejím životě oslavil, vyslyšel naše modlitby. Ze dne na den došlo k velkému průlomu. Druhý den začala pomalu jíst, a den následující se už zajímala o své okolí. Další den byla naprosto zdravá a v plné síle a tak po krátkém odpočinku mohla opět nastoupit výuku ve škole.

Naše zvířecí farma se rozšířila o chovný pár koz a také jsme pořídily dva páry hus do chovu. Zde na novém místě jsme totiž o několik kusů přišli, byly nám přes noc ukradeny zdejším gangem. Nebyli jsme jediní, komu se přes noc ztratily husy. Z důvodu větší ochrany našeho domu a majetku jsme si díky vám pořídili druhého hlídacího psa.

Bůh vám žehnej, láska Pánova ať je s vámi.